Blog ASPTMR filiala Oradea

Asociatia pentru Sprijinirea Pacientilor cu Tuberculoza Multidrog Rezistenta filiala Oradea

Strategia Națională de Control a Tuberculozei în România 2015-2020

control tuberculozaIn Romania, in fiecare an tuberculoza ucide 1.100 de persoane si afecteaza alte 16.000, majoritatea din randul populatiei tinere si active. Asociatia pentru sprijinirea pacientilor cu tuberculoza multidrog rezistenta (ASPTMR) saluta aprobarea Strategiei Naționale de Control a Tuberculozei în România 2015-2020. Este un documentde reala valoare, care speram ca va fi pus in practica.
“Aceasta strategie este un punct de plecare important in lupta cu tuberculoza. Sper din tot sufletul ca Startegia nu va ramane doar un document aprobat de Guvern, ci va fi implementata si Romania va reusi sa limiteze numarul imbolnavirilor de tuberculoza. Este abordata ambitios si tuberculoza multidrog rezistenta (TB MDR), care este de fapt adevarata problema, in acest moment rata de vindecare a acestor cazuri fiind doar 20%. Strategia isi propune ca pana in 2020 rata de vindecare a TB MDR in Romania sa ajunga la 75% , adica sa atinga rata de vindecare din tarile vestice. Este primul document, la intocmirea caruia au participat reprezentanti ai pacientilor, ASPTMR facand parte din grupul de lucru pentru elaborarea Strategiei. Le multumesc colegilor din grupul de lucru si nu imi ramane decat sa sper ca bugetul Strategiei va fi asigurat si nu va ramane decat un document ambitios si frumos intocmit.” A declarat Stefan Radut, vicepresedintele ASPTMR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Information

This entry was posted on august 13, 2015 by .